Praktijkondersteuning

De Scheidingsdeskundige biedt al ruim 10 jaar praktijkondersteuning aan professionals die betrokken zijn bij scheidingen. Ons doel is om jou te ondersteunen en in je kracht te zetten zodat je jouw cliënten optimaal kunt begeleiden. We zijn betrokken, praktijkgericht en deskundig. Altijd met respect en een lach. Door samenwerking verbeteren we de kwaliteit van scheidingsbegeleiding in Nederland. Op dit moment ondersteunen we circa 110 professionals verdeeld over heel Nederland.

Ervaringen van onze professionals

Als serieuze scheidingsbegeleider kun je niet zonder De Scheidingsdeskundige. Het is een dagtaak om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Zij houden je op de hoogte en waarborgen ook nog eens je continuïteit.

Toen ik begon als scheidingsbegeleider kreeg ik van een collega de tip om mij aan te sluiten bij De Scheidingsdeskundige. De beste tip die ik had kunnen krijgen. Het is zo fijn om te weten dat je altijd terecht kunt met vragen, de juiste documenten altijd beschikbaar zijn en dat er voor gezorgd wordt at je up to date blijft.

Snelle reactie op vragen, professioneel en toegankelijk. Online meetings zijn inhoudelijk erg goed.

Kenmerken van De Scheidingsdeskundige zijn: korte lijntjes, brede kennis, oplossingsgericht denken.

De Scheidingsdeskundige is voor onze praktijk van grote toegevoegde waarde. Zowel op het gebied van opleidingen, de kennisbibliotheek als de praktijkondersteuning. Een aanrader!

Ik word automatisch op de hoogte gehouden van wijzigende wet- en regelgeving. Verder kan ik bij complexe situaties altijd even bellen hoe ik dat aan moet pakken. Al met al ben ik heel blij dat ik me bij deze club heb aangesloten!

De ondersteuning als lid van jullie netwerk geeft me iedere keer weer een steun in de rug zowel als de kans de punten op de i te zetten, zodat ik de kwaliteit kan leveren waar mensen recht op hebben. Voor mij is het nog iedere maand iedere cent waard.

Door mij aan te sluiten bij de Scheidingsdeskundige haal ik een professionele organisatie binnen. Samengevat zijn de mensen van de Scheidingsdeskundige behulpzaam, zeer kundig, meedenkend en hebben ruime expertise op verschillende vlakken.

Praktijkondersteuning van de Scheidingsdeskundige geeft rust en bespaart je veel tijd.
Onze ondersteuning bestaat uit de volgende pijlers:

Sparren met juridisch en fiscaal adviesbureau

Sparren met juridisch en fiscaal adviesbureau

Het kan in de praktijk voorkomen dat je tegen complexe vraagstukken aanloopt. In dat geval kun je contact met ons opnemen en staan we voor je klaar. Je kunt dan snel weer verder.

Kennisbibliotheek

Kennisbibliotheek

De aspecten die bij scheidingsbegeleiding aan de orde komen zijn onderhevig aan juridische, fiscale, procedurele veranderingen. Als onderdeel van jouw abonnement op de Praktijkondersteuning krijg je toegang tot hoogwaardige en actuele documenten (o.a. modelconvenanten, ouderschapsplannen en diverse toolkits) die noodzakelijk zijn voor zorgvuldige scheidingsbegeleiding. Dat geeft rust en bespaart je veel tijd.


Onbeperkt online leren

Onbeperkt online leren

Maak een keuze uit ons aanbod van online cursussen, webinars en e-learnings.

Twee opleidingsdagen naar keuze

Twee opleidingsdagen naar keuze

Maak een keuze uit ons opleidingsaanbod en volg 2 volledige dagen per kalenderjaar op één van onze trainingslocaties als onderdeel van jouw abonnement.

Permanent Actueel

Permanent Actueel

Door middel van een persoonlijke digitale leeromgeving delen wij wekelijks door ons geselecteerde relevante ontwikkelingen of verdieping. Wij vatten de essentie voor je samen en vertalen dit naar jouw praktijk. Ieder artikel bevat bronnen voor als je verder wilt lezen. Ook krijg je tips. Een artikel sluit af met een prikkelende stelling of vraag. Op die manier maken we het bijhouden van kennis efficiënt, inspirerend en praktijkgericht!

Meer lezen
Continuïteitsborging

Continuïteitsborging

Door langdurige ziekte of overlijden kan de continuïteit van jouw onderneming onder druk komen te staan. Met een abonnement op Praktijkondersteuning kun je terugvallen op de Scheidingsdeskundige in geval van calamiteiten. In samenspraak en met ondersteuning van de Scheidingsdeskundige kunnen adequate maatregelen worden genomen. Hierdoor ben je er zeker van dat in geval van calamiteiten jij, jouw naasten of jouw nabestaanden er niet alleen voor staan. Dit geeft rust en straalt professionaliteit uit naar jouw relaties.

Overige voordelen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als professional van het scheidingsproces dien je te beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De praktijkondersteuning van De Scheidingsdeskundige is bekend bij diverse verzekeraars. Een lidmaatschap in samenhang met de door jou gevolgde opleidingen en achtergrond, zorgt er in de meeste gevallen voor dat je geaccepteerd wordt door de verzekeraar.

Vermelding op website en gebruik logo

Als gebruiker van onze praktijkondersteuning ben je zichtbaar op onze website. In jouw communicatie mag je aangeven dat je bent aangesloten bij de Scheidingsdeskundige. Daar krijg je een speciaal logo voor. Hiermee laat je zien dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan. 

Korting op Split-Online abonnement

Split-Online is dé alimentatiesoftware voor de scheidingsprofessional. Als onderdeel van jouw lidmaatschap krijg je doorlopend € 100,- korting op het jaarabonnement van Split-Online.

Begeleiding bij juridische afwikkeling

Als gebruiker van de praktijkondersteuning kun je bij de formele procedure richting de rechtbank gebruik maken van een gespecialiseerde familierechtadvocaat. Deze begeleiding gaat verder dan het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank. Op de scheidingsprofessional en advocaat rust immers een zware zorgplicht om cliënten zorgvuldig te begeleiden.

Netwerk

Onze leden komen terecht in een groot netwerk van scheidingsbegeleiders. Leden kunnen met elkaar in contact treden voor intercollegiaal overleg of intervisie.

Jaarlijks ledencongres

Ieder jaar in juni organiseren we exclusief voor onze leden een ledencongres op een centrale locatie in het land waar je als onderdeel van je abonnement aan mag deelnemen. Het congres is traditioneel een goed verzorgde en gezellige dag met inspirerende sprekers. Dit is ook het moment om bekenden te zien en nieuwe contacten te leggen met collega-scheidingsprofessionals. Een sfeerimpressie van het ledencongres van vorig jaar vind je hier.

PE punten

Naast jouw eigen intrinsieke motivatie om kennis bij te houden wordt dit ook van jou verwacht door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en diverse kwaliteitsregisters. Door een abonnement op praktijkondersteuning houd je jouw kennis actueel en voldoe je aantoonbaar aan de verplichting van de verzekeringsmaatschappij. Al onze opleidingen leveren PE/PO punten op voor de diverse registers. Ook het volgen van Permanent Actueel levert PE punten op voor deze registers. Advocaten kunnen zelf beoordelen of een cursus voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid. De praktijk leert dat opleidingen van de Scheidingsdeskundige daaraan voldoen.

Logo
Logo
Logo
Logo
ADR

Voorwaarden en kosten

Bij De Scheidingsdeskundige staan we voor kwaliteit. Om een abonnement op praktijkondersteuning te kunnen afsluiten dien je gedegen kennis van het scheidingsproces te hebben. Dit betekent dat je de Leergang Register Erkend Scheidingsadviseur® (of een vergelijkbare opleiding) hebt gevolgd, een specialisatie familiemediation hebt afgerond, familierechtadvocaat bent of voldoende kennis hebt door relevante werkervaring.

We streven naar langdurige relaties. Veel van onze relaties zijn dan ook al jaren tevreden klant. We geloven echter niet in “gedwongen huwelijken”. Soms vragen omstandigheden om flexibiliteit. Daarom is ons abonnement maandelijks opzegbaar. Wij geloven trouwens ook niet in knipperlicht relaties. Het is daarom niet mogelijk om het abonnement op verschillende momenten “aan en uit” te zetten.

Praktijkondersteuning

€ 206,72

per maand, exclusief btw
  • Permanent Actueel
  • Twee opleidingsdagen naar keuze op locatie
  • Jaarlijks ledencongres
  • Onbeperkt online leren
  • Sparren met fiscaal/juridisch adviesbureau
  • Kennisbibliotheek
  • Continuïteitsborging
  • Korting op Split-Online abonnement
  • Acceptatie en voldoen aan permanente eisen beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Maandelijks opzegbaar

Vragen en of interesse?

Neem gerust contact op met:


Mr. V.A.J. (Vanessa) Vissers RES
Hoofd Praktijkondersteuning
vanessa@descheidingsdeskundige.nl
06-33024609