E-learning: Nieuwe forfaitaire rekenmethodiek partneralimentatie per 2023

Registreer of login om alle onderdelen te bekijken

Studiebelasting: 2 uur

Register

2 punten

Register

2 punten

Register

2 punten

Leden met een abonnement Praktijkondersteuning volgen deze e-learning kosteloos als onderdeel van het abonnement.


Sinds 1 januari 2023 is de bepaling van partneralimentatie gewijzigd. Er is een nieuw begrip ingevoerd: het woonbudget. Aan de hand daarvan wordt de financiële draagkracht van beide partijen bepaald voor zowel de kinder- als partneralimentatie. Met deze forfaitaire rekenmethodiek wordt beoogd de verschillen tussen kinder- en partneralimentatie zoveel mogelijk te beperken. 

In deze e-learning wordt ingegaan op de wijzigingen per 1 januari 2023. De e-learning bestaat uit een video waarin Rob van Coolwijk nader in op de forfaitaire rekenmethodiek. Wat betekent dit voor jou als professional in de scheidingspraktijk? Hoe neem je jouw cliënten hierin mee?

Aan de hand van voorbeelden legt hij uit hoe deze rekenmethodiek in elkaar zit. Kortom een praktijkgerichte toelichting zodat jij jouw cliënten zorgvuldig kunt begeleiden ten aanzien van alimentatie.

Naast de video bevat deze e-learning nog het naslagwerk "Syllabus Cursus Partneralimentatie Anno 2023: De forfaitaire rekenmethode"E-learning volgen?

De kosten voor deze opleiding zijn € 100,00 (excl. BTW).